Jáhelník s nektarinkami a kokosovou smetanou
Jáhly jsou lehce stravitelnou surovinou, s jehož pomocí vykouzlíte třeba vynikající "jáhelník" aneb jáhlový nákyp. Mám moc ráda kombinaci jáhel, švestek a skořice, nebo jáhly, nektarinky a vanilka. Právě na tuto dobrotu si připravte:
Hrnek 2x horkou vodou propařených jáhel (časem mohou jáhly zhořknout, proto se mají prolít vroucí vodou).
Kokosová nebo mandlová smetana
Vanilkový cukr s fruktozou
Nektarinky
Špetka soli
Máslo
Vejce
Jáhly uvaříme ve dvojnásobném množství vody (1hrnek jáhel a 2 hrnky vody). Trošku osolíme. Až budou jáhly uvařené, nechejte vychladnout. Pak do nich vmíchjte kokosovou nebo mandlovou smetanu, hroznový cukr s vanilkou a vejce. Do menšího vymaštěného pekáčku na dno naskládáme polovinu jáhel. Na to dáme pár plátků másla a na kousky nektarinky. Na ně navrstvíme druhou část jáhel a ukončíme pár plátky másla. Dáme zapékat. Na talíři zdobíme skyrem nebo zakysanou smetanou a javorovým sirupem.
Připravili jsme pro vás řešení, které vám usnadní výběr!
Po zapnutí funkce, se vám ve všech výpisech produktů, zobrazí pouze bezlepkové.
A co je nejlepší? V případě, že máte povolené cookies se vaše volba uloží i pro budoucí návštěvy našeho e-shopu.