Jáhelník s nektarinkami a kokosovou smetanou

Jáhly jsou lehce stravitelnou surovinou, s jehož pomocí vykouzlíte třeba vynikající "jáhelník" aneb jáhlový nákyp. Mám moc ráda kombinaci jáhel, švestek a skořice, nebo jáhly, nektarinky a vanilka. Právě na tuto dobrotu si připravte:

Hrnek 2x horkou vodou propařených jáhel (časem mohou jáhly zhořknout, proto se mají prolít vroucí vodou).

Kokosová nebo mandlová smetana

Vanilkový cukr s fruktozou

Nektarinky

Špetka soli

Máslo

Vejce

 

Jáhly uvaříme ve dvojnásobném množství vody (1hrnek jáhel a 2 hrnky vody). Trošku osolíme. Až budou jáhly uvařené, nechejte vychladnout. Pak do nich vmíchjte kokosovou nebo mandlovou smetanu, hroznový cukr s vanilkou a vejce. Do menšího vymaštěného pekáčku na dno naskládáme polovinu jáhel. Na to dáme pár plátků másla a na kousky nektarinky. Na ně navrstvíme druhou část jáhel a ukončíme pár plátky másla. Dáme zapékat. Na talíři zdobíme skyrem nebo zakysanou smetanou a javorovým sirupem.

 

Napište nám jaký produkt vám v našem sortimentu chybí.
My vám co nejdříve odpovíme.
Bezlepkový režim
Nebaví vás zdlouhavé vyhledávání bezlepkových produktů mezi produkty které lepek obsahují?
Připravili jsme pro vás řešení, které vám usnadní výběr!
Po zapnutí funkce, se vám ve všech výpisech produktů, zobrazí pouze bezlepkové.
A co je nejlepší? V případě, že máte povolené cookies se vaše volba uloží i pro budoucí návštěvy našeho e-shopu.
Rozvoz zboží je možný do těchto lokalit:
Babice u Brna, Ivančice, Kralice nad Oslavou, Kratochvilka, Neslovice, Omice, Oslavany, Ostrovačice, Popůvky, Příbram na Moravě, Rosice u Brna, Říčany, Tetčice, Troubsko, Velká Bíteš, Vysoké Popovice, Zakřany, Zastávka, Zbraslav, Zbýšov