Italská krémová rajčatová polévka
Dnes jsem dostala chuť na rajčatovou polévku... to by asi nebylo nic zvláštního, jenže já od školních (možná školkových) let rajčatovou polévku upřímně nesnáším. Nedejbože s rozvařenou rýží jako zavářkou. Je to jedno z mála školních jídel, které jsem fakt nedávala. Dodnes nedokážu pochopit, proč tuto polévku vůbec připravovali, když ji prakticky nikdo nejedl, asi normy, nebo co ... Jenže chuť nepřecházela, tak jsem si řekla, no nic holka, zkus to prostě jinak.. Jestli chcete, zkuste taky moji variantu, kterou jsem nazvala ITALSKÁ KRÉMOVÁ RAJČATOVÁ POLÉVKA Zaryté italo-gurmány prosím o shovívavost, tato polévka je přizpůsobená chutím "střeoevropana" Měla jsem pocit,že by se tam hodil i plátek opečené pancetty, kterou "běžně mívám v ledničce, ale zrovna došla" , nicméně dobrá mozzarella se zhostila svého úkolu zjemnění také dobře.
Dvě lžíce ghí
Velká cibule
Dvě mrkve
Rajčatová šťáva 1l (použila jsem WeserGold, který mám v obchůdku, přijde mi fajn, že je už ochucená citronovou šťávou a trochou koření).
Lžíce špaldové mouky
Zeleninový vývar (pokud je třeba na zředění, ale já mám ráda fakt hustou)
Sojová smetana
No a klasika - na ghíčku opečete najemno nakrájenou cibulku s mrkví, zalijete rajčatovou šťávou a dusíte, dokud není mrkev měkká - rozmixujete. V sojové smetaně rozmícháte lžíci špaldové mouky, přidáte do polévky a povaříte. No a je to.. Nic složitého. Plátek mozarelly a čerstvá bazalka.. Dobrou chuť
Připravili jsme pro vás řešení, které vám usnadní výběr!
Po zapnutí funkce, se vám ve všech výpisech produktů, zobrazí pouze bezlepkové.
A co je nejlepší? V případě, že máte povolené cookies se vaše volba uloží i pro budoucí návštěvy našeho e-shopu.