Cuketový nákyp
1 velká cuketa
130g sýru Eidam
1 sojový nářez
3 vejce
1 cibule
3 lžičky kypř.prášku z vinného kamene
máslo
kukuřičná kaše na zahuštění
5 lžic špaldové celozrnné mouky
Solčanka, špetka mletého muškátového oříšku a Mahá koření, dle chuti
2 stroužky česneku, nebo sušený česnek
Cuketu, sýr a sojový nářez nastrouháme nahrubo, cibuli na drobno, smícháme mouku s kypř.práškem, vmícháme do směsi, okořeníme Mahá kořením, česnekem, solčankou, přidáme mouku, vmícháme vejce, a zahustím asi 3 lžicemi kukuřičné inst.kaše. Kdo si chce pohrát, použije napřed žloutek a z bílků ušlehá sníh, který na závěr opatrně vmíchá do směsi. Vymažu si pekáček, vysypu moukou, navrstvím nákyp, pokladu plátky másla a peču na 180 stupňů ve vyhřáté troubě asi 30 -40 minut. Tento nákyp je skvělý s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a okurkovým nebo ředkvičkovým salátem. Dá se jíst i samotný :-)
Dobrou chuť :-)
Související produkty
Připravili jsme pro vás řešení, které vám usnadní výběr!
Po zapnutí funkce, se vám ve všech výpisech produktů, zobrazí pouze bezlepkové.
A co je nejlepší? V případě, že máte povolené cookies se vaše volba uloží i pro budoucí návštěvy našeho e-shopu.